10 June 2010

Makeup : Photoshoot




Model For Zattera Apparel Kuala Lumpur
Personality Production, Ampang
9 June 2010



BEFORE


AFTER





Sarah Samsudin
013-6282185
sarasamsudin.blogspot.com
sarasamsudin@gmail.com


08 June 2010

Alang Menyeluk Pekasam Biar Sampai Pangkal Lengan


Assalamualaikum wbt
kpd anda2 yang da mula berjinak2 intai blog sarah ni terima kasih daun keladi.. mmg baru sangat kewujudannya, bak kata orang 'tak kenal maka tak cintun' ececeh.

K la, mase entry yang lepas sarah dah janjikan nk cite ape yang berlaku tem kursus Andaman tu.. Meh cini cik adek, cik abe, pokcik mokcik suma dok dokek ckit ha..kang x dengo,
Ni den nk story mory cikit, LayannzZz



Hari Pertama :-


Hah hamek kau..banyak btol segala jenis bendaalah kat atas meja
(diam2 je ckp dalam ati) hehe


Mase pagi2 buta tu sampai nek tingkat 1 tekan2 loceng phtu masuk butik..dalam atie ni cam cuak2 gak la..almaklumla nak masuk kelas, jadi cam ank2 murid tem skul dlu kn.. pastu bersalam salaman ngan semua peserta yang hadir.

Mula-mula kitorang dikenalkan dengan jenis-jenis brush serta fungsi2nya..(dalam ati cakap ,adaoiyai..mau tepu otak ni kang..korang tgk la. betapa banyaknya brush tu. yang kecik, yang gemok, yang panjang, yang pendek suma tu wajib tau ok...jangan nak mengelat ye..hahha
tp kn, u olls nk tauu tak. mula2 tu cam terseksanya nak ngapal2 ni..=>sebenarnya xperlu pon nak ngapal2 hahah.. kita leh pandai2 sendri ble nk aplikasikannya...so knela ade praktikal kn...



wallawey...td dahla serabai ngan brush2 yang banyak tuh... ni tambah lg segala macam bedak2 , eyeshadow, gincu2 dsb yang berlambak tak hengat dunia ni..=>uaaaa redha lagi~

pas dah settle acara kenal mengenal, cikgu kitorang demo la makeup kat kt sorang model amatur ni..kat cni kitorang belajar dari A to Z , segala ilmu yang di sampaikan amat berguna bagi kami yang baru2 ni kan.. teknik2 semua kena btol, bru dpat hasil yang memberangsangkan..ahaha..ayat xleh blah..



Hari Kedua :-

Hah, kli ni kitorang kene bawak model sendri, kire cam exam dah ni.. penilaian akan dilakukan,,wawawa

so ape lagi, mangsanya ialahhh....jengjengjeng


BEFORE


AFTER

sesudahnya selesai kerja2 makeup, rasa sangat2 la berpuas hati dengan hasilnya..
aloihai, ponat ni den tekan2 kebot ni..hampir tenggelam da..
oklah, sebelum ape2 yang xdi ingini berlaku, bek stop dlu..
u olls tgu ye next entry..mayb ade lagi update yang mendebarkan..=p

daaa~

07 June 2010

Sarah Samsudin in the House =)




Salam sejahtera kpd kakak2 abang2 pakcik2 macik2 dan adek2 sekalian,,setelah sekian lama nk memblogging ni akhirnya kije2 renovation siap gak walaupun tak seberapa..kekeke (ayat nk skema..kuikuikui).

Ape tujuannya nak buat2 blog ni...xde kijo ke...pokpek2 nk inteprem la tuh...lalalalalaaa..okle, bebalik pada cerita, blog SARAH SAMSUDIN ni diwujudkan bagi menyediakan perkhidmatan makeup2, andam2, bagi orang nampak ala ala artis, ranggi2 gituh dan sewaktu dengannya.. So kepada sayang2 disana yang berhajat nak 'MAKEOVER' , bertunang, kawen, or pape event leh la mendapatkan sentuhan Sarah Samsudin untuk menatarias wajah anda yea =) (Promote jap)...

Mendapat tunjuk ajar daripada seorang Makeup Artist iaitu pemilik Butik De Nshima Bridal , iaitu Puan Nazhatul Shima Abd Ghani.. so skg Sarah ni salah seorang daripada De Nshima Team.. kiranya dah jadi anak ikan kak shima..(UrPsss, silap lak, anak didik ye kawan2), tersyasyul lak i ...

Ni ha model den, amacam?... pic credit to kak shima



U olls msti nak tau kan ape sarah buat time kat kursus andaman tu ..Jom kita terjah pada post yang akan datang..

Bobye!!